vineri, 16 mai 2014

DACIA CRESTINA(SEC.I)




Dacia a fost creştinată în primul secol de Apostolul Andrei care la scurt timp după răstignire(anul 33 e.n.) a ajuns şi în Dobrogea să propovăduiască creştinismul. Nu trebuie confundat creştinismul apostolic din primul secol cu creştinismul ortodox ale cărei canoane şi dogme au fost puse abia în anul 325 (Sec. IV e.n.) în epoca Împăratului Romei Constantin Cel Mare. Deci, când Dacia a fost creştinată de Apostolul Andrei, ţara nici nu se afla sub ocupaţia Imperiului Roman, ceea ce înseamnă că geto-dacii au acceptat liber creştinismul, nici prin constrângere politică şi nici prin manipulare. Dar potrivit istoriei, ca şi zamolxianismul şi creştinismul dacilor a alunecat de la Calea adevărului, neprihănirii şi dreptăţii  cerute de Dumnezeu. De aceea, Deceneu când a cerut nimicirea viilor în Dacia a făcut acest lucru simbolic şi profetic arătând că Dacia urma să fie nimicită de sabie, pentru ca "Via"("Viţa – de - vie"), vă spun fără a intra în detalii, simboliza „Comunitatea spirituală(duhovnicească sau sfântă) a lui Dumnezeu” atât în Vechiul Testament, cât şi în Noul Testament.
" Vie" în sens propriu înseamnă "în viaţă", iar în sens figurat semnifică "SPIRITUALĂ(DUHOVNICEASCĂ SAU SFÂNTĂ)”, Isus când mustra pe cineva zicea: "Vă merge numele că sunteţi vii, dar voi sunteţi morţi" referindu-se la viaţa lipsită de spiritualitate, şi de închinare duhovnicească "în duh şi ADEVAR", combătând închinarea ritualică comercială(mercantilă) ca cea actuală ortodoxă- care este un mix de creştinism apostolic cu vechile credinţe hegemonice păgâne din Babilon şi Egipt. Astfel a fost desacralizat şi laicizat total creştinismul apostolic de către împăraţii Romei cotropitoare - care încă din perioada Principatului(formă de guvernare absolută în care Conducătorul Statului deţinea şi titlul de Monarh şi titlul de Mare Preot), anterior naşterii lui Hristos, împăraţii puternici ai lumii  se autoproclamau "dumnezei" pe pământ, luându-şi, cu de la sine putere, titulaturile absolute divine de: 1).„Imperator Caesar Augustus Divi Filius” tradus ca „Împărat al împăraţilor preamărit ca Fiul Divinităţii”- titulatură veşnică şi netransmisibilă ce aparţine numai lui Hristos(apoc.19:16) Adevăratul Fiu al lui Dumnezeu; 2). „PONTIFEX MAXIMUS” tradus ca „Suveran Pontif” sau „Papă”(PĂRINTE) care era o funcţie sacerdotală(preoţească) supremă în cadrul unui cler echivalentă titulaturii de „Mare Preot Împărătesc” care este deţinută veşnic de Isus Hristos şi era netransmisibilă omului muritor (Evrei 7:2 -24). Primul Suveran Pontif sau Papă din istorie NU a fost Apostolul Petru- care nu a deţinut deloc această titulatură, căci el era, după cum singur spunea „Prezbiterul(Bătrânul în sens spiritual) Bisericii” - 1 Petru cap.5, ci primul Papă a fost Faraonul Amenhotep IV care a domnit în Egipt în perioada 1361-1340 î. e. n. întemeietorul Cultului păgân monoteist al lui Aton. Al doilea Papă a fost Octavianus Împăratul Romei în anul 12 î. e. n.(î. Hr.), fiind urmat de toţi împăraţii Romei. Vedeţi cine a falsificat istoria? Tocmai preoţii catolici şi ortodocşi ai împăraţilor Romei proveniţi din masonerie- păstrătoarea vechilor credinţe ale Egiptului, Babilonului şi Romei. Tot ei ne-au falsificat şi identitatea etnică şi vor manipula poporul până la revenirea Domnului.
În consecinţă, după ce Îi uzurpau autorităţile veşnice şi netransmisibile(Evrei 7:24) Fiului lui Dumnezeu, împăratul uzurpator numit de prorocii biblici „Fiară” cu ajutorul „preoţiei sale augustale” numită în Biblie „Prorocul Mincinos” îşi clădeau Biserici sau Temple cu altare proprii ca lumea să li se închine. Acea „preoţie augustală imperială romană” a pătruns şi în Dacia după ocupaţie, căci istoricii susţin că în anul 180 e.n. regele ţării era  chiar Marele Preot al Împăratului Romei. De aceea, spiritualitatea geţilor a fost nimicită cu uşurinţă, pentru că Preotul Rege le impunea supuşilor din poporul geto-dac să se închine împăratului şi preoţilor ca "sfinţi", nu doar cât se aflau în viaţă, ci şi după moarte prin zeificare sau sanctificare prin instituirea „Cultului sfinţilor” care a înlocuit „Cultul zeilor” şi introducerea „Cultului moaştelor” practicate în vechime la păgâni. Practicarea în Biserica creştină a cultelor idolatre ale vechilor credinţe prin preoţia augustală a Împăratului Romei devenită în anul 325 preoţie ortodoxă, a trecut în plan secund şi chiar pe linie moartă „Cultul Fiului şi Sfântului lui Dumnezeu” căci canoanele şi dogmele teologice sunt pe primul plan în Biserică fiind mai presus de Evanghelie înaintea poporului lui Dumnezeu. Astfel s-a împlinit prorocia lui Daniel privitoare la aşezarea „urâciunii pustiirii în locul în care nu se cuvenea să şadă” menţionată şi de Isus în Marcu 13:14. Deşi aceşti idoli( „falşi dumnezei” )nu erau decât nişte oameni muritori care nu erau nici creatori, nici sfinţi, nici mântuitori, nici protectori ai vieţii supuşilor lor, căci nici viaţa proprie nu şi-o puteau proteja indiferent  de mulţimea averilor sau a oştilor, totuşi lumea îi adora şi îi adoră şi li se închină ca şi cum ar fi fost cu adevărat „sfinţi” capabili de miracole.
În perioada Dominatului (ca forma de guvernare) Împăratului Constantin Cel Mare", sistemul de guvernare hegemonică a imperiului Roman era proclamat fără voia divină ca fiind "monarhie absolută divină", ceea ce înseamnă că autorităţile absolute ale lui Hristos erau uzurpate şi de el care este comemorat pe nedrept ca „sfânt” în Biserica creştină.
În "monarhia absolută divină" atât puterea politică cât şi cea religioasă aparţine conducătorului statului al cărui cult al personalităţii exclude prin laicizare practicarea „Cultului Dumnezeirii ca Dumnezeu Absolut(Dumnezeu al dumnezeilor-dan 2:47), Împărat Suprem Absolut şi Preot Suprem  şi Etern” - funcţii netransmisibile(evrei 7:24)  omului muritor lipsit de sfinţenie pentru ca prin păcatul lui Adam, Dumnezeu  potrivit Bibliei a închis în neascultare pe toţi oamenii ca să aibă îndurare(Har) pentru toţi( Romani 11:32) şi cu toate acestea autorităţile Fiului lui Dumnezeu Singurul Sfânt Adevărat şi Împlinitor al Voinţei lui Dumnezeu( Apoc.5:1-5) au fost uzurpate mereu încă de la începutul creaţiei de către toate religiile monoteiste şi păgâne în ciuda interdicţiilor divine din biblie.
Potrivit Bibliei exista Un Singur Dumnezeu(Creator, Mântuitor şi Mângâietor -) Adevărat Necreat, Etern şi Sfânt,  căci ceilalţi "zei", "copii de Dumnezeu"(Ioan 1:12) "dumnezei"(Ioan 10:34-35 coroborat cu Psalm 82:6) sau "sfinţi" sunt creaţi, răscumpăraţi şi ocrotiţi de Dumnezeire pentru a rămâne astfel, IAR ANTERIOR SAU ULTERIOR ACESTUI SINGUR DUMNEZEU ATOTPUTERNIC, ATOTŞTIUTOR ŞI ATOTŢIITOR nu a mai existat şi nici nu v-a mai exista "un alt dumnezeu creator, mântuitor, mângâietor, proroc suprem şi sfânt"- Isaia 43:10-16. Dar necredinţa, ignoranţa, manipularea şi reaua-credinţă(masoneria şi satanismul) au creat falsa impresie că fiecare popor a avut UN ALT DUMNEZEU, doar pentru ca şi Dumnezeirea ca şi Diavolimea au mai multe Nume simbolice care oglindesc atributele, titulaturile, autorităţile, sfinţenia sau întinarea Acestora.
În ce priveşte discriminarea şi  inechităţile şi nedreptăţile, vă pot spune conform învăţăturilor Apostolului Pavel că acestea pot fi eliminate numai prin Botezul în Hristos(Galateni 3:27) practicat şi trăit conform învăţăturilor Evanghelice NU dogmatice. Şi totodată potrivit Psalmului 119 şi respectarea rânduielilor (forme de guvernare - 1 Sam.cap.8-10 şi de închinare spirituale)şi legilor divine pot elimina total orice forma de discriminare, inechitate şi nedreptate, iar cine afirmă altceva este mincinos şi manipulator. De aceea, Biblia numeşte Adevărata "Împărăţie Absolută Divină"- "Împărăţia Salemului (Păcii)- iar pe Isus Hristos(Unsul, Alesul lui Dumnezeu care în greceşte se traduce Hristos iar în celelalte limbi Mesia)"Împăratul Salemului (Păcii)"- Evrei 7:2 sau "Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor(Apoc.19:16). Dar „Împărăţia Absolută Divină” va fi instituită şi pe pământ abia la întoarcerea Împăratului ei(Apoc.20:4, Matei 19:28), iar până atunci statele lumii trebuie să se organizeze sub forma  de regate şi principate care trebuie să fie doar constituţionale în care conducătorul statului NU POATE EVEA ATRIBUTII BISERICEŞTI ŞI NICI IERARHUL BISERICII NU POATE AVEA CALITATEA DE LIDER DE STAT: SUVERAN PONTIF- PAPĂ( CĂCI CUM AM VĂZUT MAI SUS PRIMUL PAPA DIN ISTORIE A FOST AUTOPROCLAMAT FARAONUL AMENHOTEP IV CARE A DOMNIT INTRE ANII 1361-1340 ŞI A INSTITUIT CULTUL  MONOTEIST AL LUI AMON); PATRIARH, REGE etc.
Când vor fi descifrate tăbliţele geto-dace se va constata că Zamolxianismul ca şi mozaismul, erau religii SPIRITUALE monoteiste precursoare ale creştinismului pe care l-au prezis şi de aceea era aşteptat Mesia şi de israelieni şi de daci.
"ZAMOLXIS NU ESTE UN SIMPLU NUME, CI ESTE O ANAGRAMĂ GETO-DACĂ CU MESAJ PENTRU URMAŞI CARE ESTE REALIZATĂ DINTR-UN NUME COMPUS ŞI CITIT DUPĂ REGULA DE CITIRE A DACILOR DE LA DREAPTA LA STANGA NUMITĂ "SINISTROGRAD" ASTFEL: "ZA/MO/L/X/IS":
-"Za" - ochi de lanţ ce simbolizează o verigheta şi căsătoria cuiva. În Vechiul Testament, Vechiul Legământ al lui Dumnezeu cu comunitatea spirituală era numită simbolic căsătorie, şi tot astfel şi Noul Testament numeşte Noul Legământ parafat şi stropit cu sângele lui Isus "Nunta Mielului lui Dumnezeu care răscumpără păcatul lumii"- Apoc.19:6-8 sau Pilda evanghelică "Nunta Fiului de Împărat".
   -"mo"- prefixul de la moarte - care este un nume compus: mo/arte semnificând “artele sau ştiinţele Zeului Mol sau Moloh” căruia I se jertfeau copii de către părinţii care il idolatrizau pentru a avea noroc. În Moldova, Zeul Mol sau Moloh era idolatrizat ca “Zeul Norocului”. Zeul Mol(Moloh) a fost confundat in Dacia cu Zamolxis - Marele Preot Împărătesc Ceresc –Fiul lui Dumnezeu, cunoscut la israelieni sub Numele Melhisedec(Evrei 7:2) ce S-a întrupat in Omul Isus Căruia I-a transmis titulatura şi autoritatea Sa după înviere şi înălţare la Cer(Evrei cap.7 si 8). Zeul Mol(Moloh) este “Îngerul Morţii” sau “Moartea” care la Judecata de Apoi va fi aruncată de „Îngerul Domnului” în “Iazul de Foc” numit simbolic şi “moartea a doua”(Apoc.20:14). Zeul Mol(Moloh) este cunoscut în Apocalips sub numele de “Împăratul Adâncului”  sau „Îngerul Adâncului” care în evreieşte este tradus „Abadon”, iar pe greceşte „Apolion”(Apoc.9:11). Dacia a fost desfiinţată ca ţară de Dumnezeu deoarece Cultul lui Salmoş (Zamolxis) numit şi „Cultul Luminii” a căzut în erezie din cauza contopirii lui cu Cultul Soarelui preluat de la egipteni, tot aşa cum şi Cultul lui Hristos(Mesia) s-a rătăcit de adevărul evanghelic, deoarece a fost contopit cu Cultul lui Mitra(Zeul Soarelui) preluat de la romani. Astfel s-a împlinit prorocia Apostolului Pavel care a avertizat că Isus Hristos nu va reveni pana nu se va arăta Fiul Faradelegii(Fiara) şi până nu va veni rătăcirea de la Calea lui Dumnezeu(2 Tesaloniceni 2:11) şi până când nu va avea loc lepădarea de credinţa spirituală  creştină (2 Tesaloniceni 2:3). Istoria este pe cale să se repete şi România poate sa dispară ca şi Dacia pentru ignoranţă şi  idolatrie.
   -"L"- pronumele personal (acuzativ)"el,il, l. În Vechiul Testament "El" semnifică "Un Singur Dumnezeu". De aceea,  au fost confundate cu uşurinţă numele „MOL(MOLOH)” cu numele „ZAMOLXIS”, căci citit după regula dacilor  numele compus „Mo/l” poate fi tradus „UN SINGUR DUMNEZEU AL MORŢII” sau „ÎNGERUL(DUHUL- Evrei 1:13-14) MORŢII”, ori ştim că potrivit Bibliei „Adevăratul Dumnezeu” este „UN SINGUR DUMNEZEU( ÎNGER SAU DUH - Ioan 4:24 coroborat cu Evrei 1:13-14) AL VIEŢII” şi pentru a face distincţia aceasta prorocii din vechime când se refereau la El Îl Numeau: „Cel Îmbătrânit de Zile(„Moşul”)”- Daniel 7:13, „Cel ce trăieşte veşnic”(Daniel12:7) sau când îşi dădeau cuvântul pentru a întări un adevăr ziceau: „VIU ESTE DUMNEZEU …” pentru că existau numai două căi religioase: una de închinare în duh si adevăr( Ioan 4:24) numita în sens propriu spiritualitate şi „Calea Vieţii şi a Mântuirii”, iar alta de răzvrătire faţă de rânduiala şi legea lui Dumnezeu şi practicare a idolatrizării bogăţiilor materiale obţinute pe căi nedrepte numite simbolic „Mamona”, pentru că erau obţinute rapid prin rânduieli şi legi nedrepte laice(lumeşti sau omeneşti) sau prin practicarea ocultismului(spiritismul, ghicitoria, vrăjitoria, etc.). De aceaa, ocultismul este numit „Calea Mortii”. De asemenea, Apostolul Pavel avertiza creştinii că lui Satan îi place să se prezinte lumii ca „Înger(DUH- DUMNEZEU) de lumina”-2 Corinteni 11:14 cu toate că el ca „Împărat al Adâncului” este „Înger de întuneric” pentru ca este izolat în Adâncul pământului până la întoarcerea lui Isus când va fi deslegat şi eliberat pentru a declanşa Apocalipsa( Apoc.cap.9). Pentru a-L deosebi de Satan pe Dumnezeul Adevărat, geto-dacii Îl Numeau şi „DZIO(DZU-PATER adică Părintele şi Domnul Creator al zilei- Geneza cap1.)” abrevierea de la „DUMNE ZIO”  cu înţelesul de „Domnul Zilei”.
   -“X”- SIMBOLUL RĂSTIGNIRII OGLINDIT DE CRUCEA APOSTOLULUI ANDREI, DEOARECE PENTRU A NU FI CONFUNDAT CU ISUS A CERUT SA FIE RASTIGNIT PE O CRUCE IN FORMA DE "X".
   -"IS"- in limba ebraica semnifica "barbat". O să zică unii că nu avea nici o treabă Zamolxis sau dacii cu evreii- descendenţii lui Eber, dar tocmai de aceea a folosit El şi această limbă străveche”ebraica” pentru a ne demonstra contrariul. Ce legătură există între daci şi israelieni puteţi afla daca citiţi cartea mea: TREZIREA ROMĂNIEI PENTRU VENIREA LUI MESIA, iar detalii depsre sistemul de guvernare subordonat lui Dumnezeu puteţi găsi în cartea mea: MIOARA NĂZDRĂVANĂ,TURMA EI ŞI APOCALIPSA accesând link-ul http://infarom.shopmania.biz/catalog/religie-639038[/color] . In cartea TREZIREA ROMĂNIEI PENTRU VENIREA LUI MESIA veţi mai găsi: genealogia străbună până la Adam şi acolo veţi vedea că dacii şi israelienii au câte un străbun descendent din Eber( deci evrei nu sunt doar israelienii, ci mai multe popoare) care este comun cu al israelienilor.
Interpretarea anagramei Numelui ZAMOLXIS:
 Bărbatul(Is)Răstignit pe cruce(X)este UN SINGUR DUMNEZEU CREATOR, MĂNTUITOR ŞI MĂNGĂIETOR(EL)care a biruit Moartea cu artele sau ştiinţele ei oculte(mo)prin NUNTA LUI ÎMPĂRĂTEASCĂ cu Aleasa(Biserica) lumii care a acceptat cererea şi inelul Lui(Za).
ZAMOLXIS derivă din Numele “SALMOŞ”– care este tot un nume compus astfel SAL/MOŞ, în care: „SAL.” este abrevierea de la SALEM, tot aşa cum „BUC.” este abrevierea de la BUCUREŞTI. „Salem” potrivit Apostolului Pavel însemna „Pace”(Evrei 7:2). „MOS”, aşa cum am văzut mai sus, potrivit Prorocului Daniel, semnifică „Cel Îmbătrânit de zile”- Dumnezeul(Domnul sau Împăratul) Etern al Universului care la daci era Numit “Cel Întâi şi Singur” având ca ideogramă “Crucea” care reda simbolic acest Nume al lui Dumnezeu deoarece scrierea nu era ca cea actuală cu litere, ci cu ideograme(semene grafice).
În traducere SAL/MOŞ semnifica: „Moşul Salemului(Păcii)” sau dacă folosim titulaturile Sale însemna „Domnul(Împăratul) Etern al Salemului(Păcii)”, ori potrivit Apostolului Pavel „Melhisedec” semnifica „Împăratul Salemului(Păcii)” titulatură transmisă Fiului lui Dumnezeu-Isus Hristos(Evrei 7:2). Deci SALMOŞ este Numele getic al lui Melhisedec.
În concluzie, SALMOŞ (ZAMOLXIS) ESTE MELHISEDEC – „CEL ÎNTÂI ŞI SINGUR” DINTRE ÎNGERI(DUHURI)- CARE ESTE POTRIVIT BIBLIEI ARHANGHELUL MIHAIL- ÎMPĂRATUL CERULUI-FIUL LUI DUMNEZEU- MARELE PREOT AL DUMNEZEULUI PREA-ÎNALT CARE SE POGORA PE PĂMÂNT PENTRU A BINECUVANTA  ŞI ÎNDRUMA CONDUCĂTORII STATELOR SPIRITUALE( Geneza 14:17-24 coroborat cu evrei 7:2). Dar ignoranţa, lipsa smereniei Şi înălţarea de sine(trufia luciferică de a fi mai presus de oricine) au condus la căderea în idolatrie atât a Cultului lui Salmoş, cât şi a  Cultului lui Hristos din cauza faptului că erau Numiţi simbolic în Vechiul Testament „Soarele Neprihănirii(Focul Imaterial Creator - Duhul Sfânt)- Maleahi 4, şi în Noul Testament „Lumina Lumii”, care materializate şi comercializate au creat două Culte idolatre: Cultul Soarelui (Astrul Ceresc creat de Dumnezeu - Duhul Sfânt Necreat - Ioan 4:24) atribuit Zeului Salmoş (Zamolxis) care la sumerieni era numit „SAMAŞ”. Ulterior Cultul Soarelui a fost reinterpretat şi răspândit în lume sub numele „Cultul lui Ra”  şi  mai târziu „Cultul lui Aton” la egipteni, precum  şi „Cultul lui Mithra  la perşi şi la romani. Din cauza acestor culte idolatre (dedicări şi închinări înţelese firesc NU SPIRITUAL SAU DUHOVNICESC şi practicate greşit pentru că se punea accentul pe ofrandele materiale în dauna celor spirituale: milostenie, credincioşie,evlavie, neprihănire, dreptate şi ascultare şi înfăptuire a voinţei divine, iar slujirea, slava şi închinarea se aduceau „oamenilor muritori consideraţi sfinţi, icoanelor şi relicvelor lor” în locul lui Dumnezeu care este Duh Creator, Mântuitor şi Mângâietor Singurul Atotputernic, Atotţiitor şi Atotcunoscător pentru a fi Infailibil în ochii lumii-Ioan 4:24)au dispărut multe state spirituale între care şi Dacia şi străbuna ţară „Havila” din Eden. Istoria se repetă şi vor dispărea prin Apocalipsă toate statele ce vor continua să-L ignore pe Dumnezeul Vieţii, Mântuirii şi Sfinţirii (Singurul Izvor de Sfinţenie şi Miracole), rânduielile, învăţăturile, poruncile şi Legile Lui. Nu degeaba a prorocit Dumnezeu prin Prorocul Osea 4:6 zicând: „ Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa şi Eu te voi lepăda, şi nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău voi uita si Eu pe copiii tăi.” Detalii suplimentare veţi găsi în cărţile mele: Mioara Năzdrăvană, Turma Ei Şi Apocalipsa; Trezirea României Pentru Venirea lui Mesia, dacă accesaţi următoarele link-uri:
Librarie Net:



 Amazon US:

Amazon UK:
Alte videoclipuri  cu teme de interes spiritual, articole ale mele cu fragmente din cărţile mele despre:
-        ADEVĂRATA IDENTITATE ETNICĂ A DACILOR, GENEALOGIA STRĂBUNĂ PÂNĂ LA ADAM ŞI ISTORIA STRĂVECHE A PRIMULUI STAT STRĂBUN EDENIC POTRIVIT BIBLIEI.
-          UN NOU SISTEM DE GUVERNARE SUBORDONAT LUI DUMNEZEU NU DESACRALIZAT ŞI LAICIZAT PENTRU CĂ SUNTEM ŢARĂ EMINAMENTE CREŞTINĂ (85%);
-           PROIECTUL DE REVIZUIRE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI PENTRU RENAŞTEREA DACIEI CA PRINCIPAT ELECTIV DEMOCRAT CREŞTIN PARTICIPATIV( in format PDF l-am putut posta numai pe website-ul meu: http://www.tutzaanghel.wordpress.com , in celelalte există aplicat prin copiere)  poate fi găsit pe blogurile mele personale:


15.05.2014/ Tutza Anghel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu